Hírek

2007.10.02. 05:58

Eddig ismeretlen Chaplin-filmet mutattak be

Eddig nem ismert, 15 perces Chaplin-filmet mutattak be az olaszországi porderonei Némafilm-napokon.

BAMA

A film 1933-ban készült All At Sea (Mindenki a tengerre!) címmel. Chaplin Alistair Cooke újságíró előtt parodizál, tréfálkozik, szórakozik. Cooke az egyik legnagyobb brit újságíró volt, de 1933-ban, amikor 25 évesen az Egyesült Államokban gyakornokoskodott, még senki sem ismerte nevét. Az Observer című londoni lap, felhasználva amerikai tartózkodását, megbízta, hogy készítsen interjút hollywoodi sztárokkal. Az ugyancsak angliai születésű Chaplin rokonszenvezett az ifjúval, és azonkívül, hogy beleegyezett az interjúba, meghívta egy hajókirándulásra. Az újságíró itt készítette el amatőr filmjét, és megismerkedett Paulette Goddard-ral, Chaplin új szerelmével is.

Cook csak részleteket használt fel a filmből, a többi dobozban maradt. Halála után a lánya találta meg a kópiát. A film fő értéke, hogy boldognak mutatja Chaplint magánéletében (életrajzai alapján ez ritkán fordult elő vele), ezenkívül valószínűleg az első bizonyíték Paulette Goddard-hoz, a Modern idők és A diktátor későbbi női főszereplőjéhez fűződő viszonyáról.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!