Hírek

2007.09.12. 10:19

Vizsgálat indul Ronaldo kezelése miatt

Az olasz Olimpiai Bizottság vizsgálatot indít annak kiderítésére kapott-e génkezelést az AC Milan sztárlabdarúgója

BAMA

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingügyekkel foglalkozó illetékese nem zárja ki, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére: kapott-e génkezelést az AC Milan sztárlabdarúgója, a térdsérüléssel bajlódó Ronaldo. Ettore Torri kijelentette: az Olasz Labdarúgó Szövetség és a CONI szakembereitől vár választ néhány kérdésre, és azt követően határoz, kezdeményez-e eljárást az ügyben, mivel az eljárás Olaszországban tiltott.

Ronaldo hazájában, Brazíliában mesterséges és természetes fehérjéket kapott, hogy gyorsítsák a sejtképződést, és így csökkentsék a rehabilitáció időtartamát. A világbajnok támadót - aki ebben az idényben még nem szerepelt hivatalos tétmérkőzésen, azaz kihagyta a Milan első két bajnoki összecsapását, valamint az Európai Szuperkupa-mérkőzést is - előbb Olaszországban és Belgiumban, majd Brazíliában kezelték. A kiválóság szerdán tér vissza Milánóba. Korábban arról volt szó, hogy csak két hetet kell kihagynia, de hétfőn kiderült, nagyobb a baj, legalább egy hónapig harcképtelen lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!