Hírek

2007.09.16. 11:07

Pavarotti nem nyugodhat békében

Több olasz lap is megszellőztette azt az állítólagos családi botrányt, amely a tenor elsőszülött lánya és első felesége, valamint második családja között tört ki. A tét Pavarotti hagyatéka.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignright" width="260"] A családi marakodás tétje 250 millió euró
[/caption]Az olasz újságok szerint a vitát az váltotta ki, hogy Pavarotti néhány héttel ezelőtt újraírta a végrendeletét. Kezdeményezettként második feleségét, Nicoletta Mantovanit és közös kislányukat jelölte meg. Ezen pedig - a pletykalapok szerint - Pavarotti elsőszülött lányai felháborodtak. Néhány nap múlva kiderült: a helyzet éppen az ellenkezője: Pavarotti valóban átírta a végrendeletet, de nem fiatal feleségére hagyta a vagyonát, hanem korábbi társára.

A művész egyik lánya, a nyilvánosság előtt is megjelent és nyilatkozott a hagyatékról. Christina Pavarotti, testvérei és édesanyja, Adua nevében is cáfolta, hogy a világhírű énekes második felesége lenne a kedvezményezett. A tenor lánya az egyik olasz televíziós csatorna esti showjában olvasott fel nyílt levelet, amelyben alaptalannak nevezte a pletykákat, és szomorúan konstatálta, hogy a gyász helyett ilyen vádakkal kell törődnie a családnak. A bulvár lapok tudni vélik azt is, Pavarotti második felesége, a művész hajdani titkárnője más karjában kereste a szerelmet, miután az énekes tavaly rákkal ágynak esett. Pavarotti eközben egyre közelebb került első feleségéhez, Aduához és kibékült három közös gyermekükkel is.

Aduával 1993-ban romlott meg a házassága; kiderült, hogy az énekes viszonyt folytat titkárnőjével. Olyannyira, hogy az asszony 1993-ban kidobta abból a közös házból is, amelyben a tenor szülei is éltek. Tizenkét év után viszont békét kötöttek, a művész betegsége óta pedig rendszeresen beszéltek telefonon. A nyilvános kibékülésre akkor került sor, amikor a végzetes 1993-as éjszaka óta először Luciano Pavarotti első unokája születésnapjára hazalátogatott.

Az tény, Pavarotti egy hónappal halála előtt új végrendeletet írt. Ennek pontos tartalma még nem ismert, bár a család ismerősei biztosan tudni vélik, hogy a hűtlen Nicoletta semmit sem örököl majd a vagyonból. Szerintük abból csak az első család és a második házasságból született gyermek részesül majd.

A Pavarotti vagyon

Luciano Pavarotti vagyonát 250 millió euróra becsülik. Gazdagságából azonban mindig jutott a rászorulóknak is. Pavarotti rendszeres jótékonysági koncertjeinek „Pavarotti and Friends” bevételeivel már majd két évtizede támogatja az AIDS-betegeket, valamint az éhező gyermekeket, különösen a volt jugoszláv államokban. A tehetséges fiatal énekművészek pályájának támogatására pedig alapítványt hozott létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!