Hírek

2007.09.27. 06:04

Ősszel biztosan nem kell többet fizetni a gázért

Változatlan marad a földgáz végfogyasztói ára – derül ki a gazdasági és közlekedési miniszter szeptember 22-én a Magyar Közlönyben megjelentetett rendeletéből. A jogszabály a földgáz közüzemi díjának legmagasabb mértékét állapítja meg.

BAMA

Eszerint a legkisebb, 20 köbméter per óra alatti fogyasztási mérővel rendelkezők 4560 forintot fizetnek éves szolgáltatói alapdíjként, egyfajta rendelkezésre állási díjként, a gázdíj pedig megajoulonként 2,393 forint. Az ennél nagyobb mérővel rendelkezők szolgáltatói díja évi 13140 forint köbméterenként, míg a gáz ára 2,259 forint megajoulonként.

Az még nem derült ki, hogy jövőre miként változik a gáz ára. A tárca negyedévente határozza meg a gázárakat a Magyar Energia Hivataltól (MEH) kapott szakértői anyag alapján. A jövő januártól esedékes díjakat szabályozó rendeletet decemberben kell megalkotni. Egyelőre még nem érkezett javaslat a minisztériumhoz javaslat a gázár emelésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!