Hírek

2007.09.13. 17:52

Nemzetstratégia és schengeni csatlakozás

A Szili Katalin által előterjesztett nemzetstratégiáról és a schengeni csatlakozás nemzetpolitikai vonatkozásairól tárgyal a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése pénteken a parlamentben.

mti

A KMKF a határon túli magyarság képviselői és az Európai Parlamentben mandátummal rendelkező magyarok egyeztető fóruma. A fórum összehívását 2003. szeptemberében kezdeményezte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Azóta a testület évente egyszer ülésezik, a tanácskozást a KMKF Állandó Bizottsága készíti elő.

Szili Katalint a KMKF tavalyi plenáris ülése kérte fel egy olyan stratégiai vitaanyag kidolgozására, amely áttekinti, hogy az európai integráció milyen, eddig kihasználatlan lehetőségeket rejt a magyar-magyar kapcsolatok további erősítésére és a közös érdekek hatékonyabb érvényesítésére. Ezt a nem nyilvános dokumentumot a KMKF albizottságai és az állandó bizottsága már megvitatták. A tervezetből kiderül, hogy a nemzetpolitika stratégiai távlatait és irányait lefektető, törvényi szintű jogszabály a kárpát-medencei magyarság politikai közössége által kidolgozott követendő tájékozódási és célrendszert állítana fel a Magyar Köztársaság számára.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!