Hírek

2007.09.27. 17:25

Magáncégre bízta a jegyellenőrzést a MÁV

M. L.

Egy magáncéget bízott meg a nagyobb budapesti pályaudvarokon a jegyellenőrzéssel a MÁV Zrt. A Keisys Tanácsadó Kft. egyik tulajdonosa a Magyar Nemzet értesülései szerint a vasúttársaság volt személyszállítási üzletágának marketingvezetője, Kárpáti Zoltán. Az állami vállalat megerősítette, hogy az új partner korábban alkalmazottjuk volt.

A MÁV egy titokban lezajlott egyszerűsített közbeszerzési eljárással adta ki a vállalkozásnak a feladatot, amelynek évente 230 millió forintot fizet majd a munkáért. Az újfajta ellenőrzési rendszer bevezetéséhez a személyszállításért felelős MÁV-START Zrt. peronkapukat is felszerelt a fővárosi pályaudvarokon. Ezen kapuk előtt ellenőrzik a jegyet, így a bliccelők nem juthatnak fel a vonatra.

A beruházás a Déli pályaudvaron 36 millió forintba került. A lap állítása szerint a honlapon korábban olvasható volt – tegnap már nem találtuk -, hogy „a peronzár üzemeltetője a MÁV-START Zrt lesz”. Ezzel szemben az újságnak nyilatkozó főosztályvezető, Szórád Róbert azt állította, a peronkapus megoldást „kezdettől fogva nem saját munkatársakkal, hanem külső céggel” üzemeltették.

A vasúttársaság közlése szerint a jegyellenőrzés ezen módját a gazdaságosság miatt választották, ugyanis saját munkaerővel körülbelül 50 százalékkal többe került volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!