Hírek

2007.09.12. 17:39

Hogyan tegyük takarossá otthonunkat 19 perc alatt?

A feladat egyszerű, mindössze egy precíz beosztásra, valamint napi 19 percre van szükség. A lakás tiszta lesz, az embernek pedig több ideje lesz családjára, barátaira és – nem utolsó sorban – saját magára.

BAMA

Konyha (4 és fél perc)
A mosogató az első! Legyen mindig üres és csillogó – áll a www.FlyLady.net háztartási honlap oldalán. A ragyogó mosogató a konyha tisztaságának mércéje. Ezután több kedvünk lesz a továbbiakat is tisztán tartani (pult, tűzhely, hűtőajtó).
Mosogató letörlése – fél perc
Tűzhely letörlése – egy perc
Pult letörlése – egy perc
Padló felseprése – két perc

Fürdőszoba (2 perc)
A mosdókagyló rendbetétele rutinszerű, akár a kézmosás. De ne álljunk itt meg! Egy nedves törlőkendővel tisztítsuk le a kád szélét, illetve a WC-ülőkét.
Mosdókagyló és WC-ülőke letörlése – 45 mp
Vécécsésze leöblítése (a kefét is használjuk) – 15 mp
Tükör és csap letörlése – 30 mp
Tusoló ajtó letörlése – 30 mp

Hálószoba (6 és fél perc)
Reggeli zuhanyzás előtt vagy után ágyazzunk be! A szépen bevetett ágy látványa megkönnyíti a további rumli felszámolását. A reggeli rohanás közepette a sima takaró és „feldagasztott” párna talán nem a legfontosabb dolog, de a nap végén jóleső érzés beájulni egy ilyen ágyba.
Beágyazás – 2 perc
Ruhák összehajtása, elrámolása, ékszerek összeszedése – 4 perc
Éjjeli szekrény rendbe hozása – fél perc

Előszoba, nappali (6 perc)
A kanapéval kezdjük, mivel amíg az össze-vissza van, sosem lesz rendben a nappalink. Ha felráztuk a párnákat és összehajtottuk az előző este otthagyott takarót, már túl is vagyunk a nehezén. Törölgetésre feltehetünk egy CD-t. Mire a harmadik dal lemegy, kész is leszünk.
Morzsaporszívózás – 1 perc
Párnák felrázása, takaró összehajtása – 2 perc
Asztallap letörlése (ahol ujjlenyomatos) – 1 perc
Könyvek, újságok, magazinok elrámolása a dohányzóasztalról, CD-k, videók elpakolása – 2 perc

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!