Hírek

2007.09.04. 12:46

Helyreállították a vízszolgáltatást a Tétényi úton

Ideiglenesen kiépített csővezetékkel helyreállították a vízszolgáltatást a Tétényi úti metróállomás építkezésének környékén - közölte a Fővárosi Vízművek kedden.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A krátert a víz is mélyítette, egy 15 méter átmérőjű és 20 méter mély gödör tátong a helyszínen – fotó: Schmidt János
[/caption]A közlemény szerint vezeték egyetlen épület, az Etele út - Tétényi út sarkán álló piac és szolgáltatóház vízellátását biztosítja. A Vízművek egy ideiglenesen kiépített csőszakaszon keresztül látja el vízzel az érintett üzleteket. A sérült vezeték végleges javítása a munkaterület helyreállításával összehangoltan történik.

Molnár Péter korábban elmondta, hogy az éjszaka folyamán építési munkálatokat végeztek a Tétényi úton, egy kürtőt alakítottak volna ki a munkások az úgynevezett torlónyomás elvezetésére, amikor egy kisebb földomlás keletkezett, amit nem tudtak megállítani. A közművezetékek ekkor megroppantak, eltört egy vízcső és egy 60 milliméter átmérőjű gázvezeték is. A kiáramló víz tovább mélyítette az omlás okozta gödröt, amely már 15 méter átmérőjű és 20 méter mély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!