Hírek

2007.09.18. 12:18

Fidesz: az Országház védelme rendészeti kérdés

A Fidesz szakmai-rendészeti kérdésnek tartja az Országház és a képviselők védelmét - így reagált az ellenzéki párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arra, hogy előző este több, a Parlamentből távozó képviselőt inzultáltak a Kossuth téri tüntetők.

mti

Az ügyet egyszerű szakmai-rendészeti kérdésnek tekintjük, a rendőrségnek vannak feladatai, ezek közé tartozik Országház,  valamint az onnan távozók testi épségének védelme is - mondta Szijjártó Péter újságíró kérdésre.

A szóvivő arra a felvetésre, hogy szerinte a rendőrség elvégezte-e ezt a feladatot, azt mondta: mivel nem volt ott egy esetnél sem, amikor a képviselőket dobáltak meg, és őt magát sem érte inzultus, ezért nem lenne hiteles, ha ebben a kérdésben véleményt fogalmazna meg. Arra a kérdésre, hogy szerinte megfelelő számú rendőr vonult-e fel, Szijjártó Péter azt mondta: ez egy szakmai kérdés, amit egy politikusnak nem dolga megítélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!