Hírek

2007.09.28. 13:54

Az osztrákok szégyellik a csapatukat

mti

Több ezer osztrák labdarúgás-rajongó arra kéri nemzeti válogatottját, hogy inkább ne focizzon a 2008-as Európa-bajnokságon a szégyen elkerülése végett.

A kérést azért lesz nehéz teljesíteni, mert Ausztria társrendezőként "helyből bejutott" a tornára. (A másik rendező ország Svájc.) Ha az osztrák nemzeti gárdának végig kellene bukdácsolnia a selejtezőkön, valószínűleg nem vehetne részt a fociviadalon, mivel legfrissebb mérlege szerint nyolc mérkőzéséből nyolcat nem nyert meg. Legutóbb, szeptember elején Chilétől kapott ki 2:0-ra, hazai pályán.

Ez már végképp sok volt a rajongók egy kemény magjának. Elkezdtek aláírásokat gyűjteni az interneten kérelmükhöz, miszerint Ausztria csapata álljon el az Eb-től. Eddig már több mint 4 ezren adták nevüket a petícióhoz, emellett elkezdtek olyan pólókat árulni, amely Ausztria-mentes Európa-bajnokságra buzdít.

"Nem bírálni akarjuk ezzel a játékosokat vagy az edzőket. Egyszerűen csak azt mondjuk: ahogy Ausztria játszik, az sért bennünket, továbbá mindenkit, aki értékelni tudja a labdarúgás szépségét" - mondta a kérelem egyik elindítója.

A petíciózok szerint az osztrák válogatott focimegcsúfoló játékában az ügyesség nagyjából annyiszor csillan meg, ahányszor meteor találja el a Földet. "Ha játszanak, a látványtól mindenki a búskomorság legsötétebb kútjába zuhan" - olvasható a rajongók honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!