Hírek

2007.09.26. 17:36

Az 56 csepp vér nyitja a Los Angeles-i magyar filmfesztivált

Bokor Attila 56 csepp vér című filmje nyitja meg a 7. alkalommal megrendezendő Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált. Az alkotásokat a Beverly Hills-i Laemmle, és a Music Hall Theaterben október 11. és 18. között vetítik. A tengeren túli mustra célja a magyar film népszerűsítése, a tehetséges magyar színészek, operatőrök bemutatása.

BAMA

Az 1996-ban alapított fesztivál egy világpremiert is tartogat az idén, Koltai Róbert legújabb filmjét, a Megy a gőzőst fogják levetíteni. A Los Angeles-i rendezvényen láthatja először a nemzetközi közönség Sándor Pál Noé bárkája című filmjét, illetve Tolvaly Ferenc Boszporusz felett a híd című dokumentumfilmjét. Herendi Gábor Lorájával a Music Hall Theaterben találkozhat először az Egyesült Államok közönsége. A fesztivál hét napja alatt bemutatják Török Ferenc Overnight bróker-filmjét és Sas Tamás S.O.S szerelem! című közönségsikerét is. A dokumentumfilmek közül Groó Diana Előttem az élet című munkája és Bódis Kriszta egy meleg szerelem történetéről szóló Falusi románca debütál Los Angelesben. Az amerikai nézők láthatják Pigniczky Réka saját édesapjáról készített, Schiffer Pál-díjas Hazatérés című alkotását is.

A világ filmiparának fővárosában műsorra tűzik Goda Krisztina Csak szex és más semmi című munkáját, illetve Kocsis Ágnes diplomafilmjét, a Friss levegőt. Esztergályos Károly Férfiaktja, Gárdos Péter Az igazi mikulás, valamint Szaladják István Madárszabadító, Felhő, Szél című alkotása a közelmúlt magyar filmművészetének sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot Los Angelesben. A kínálatban szerepel még a Pálfi György alkotása, a Taxidermia, ezt a munkát nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű filmért járó 2008-as Oscar-díjra.

A rövidfilmek szerelmesei két magyar alkotást láthatnak a fesztiválon: M. Tóth Géza Maestro című animációját, amelyet tavaly a legjobb animációs film Oscar-díjára jelöltek, illetve A 639. baba című magyar sci-fit. A rendezvényt október 18-án Goda Krisztina Szabadság, szerelem című filmjének vetítése zárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!