Hírek

2007.09.08. 20:16

A Ferrarik nem bírtak a McLarenekkel

Fernando Alonso indulhat az első helyről vasárnap, az Olasz Nagydíjon. A McLarenek megelőzték a „hazai pályán" versenyző Ferrarikat.

D. T.

Az Olasz Nagydíj általában a Ferrarié. Az elmúlt kilenc évben hatszor a Scuderia valamelyik versenyzője nyert – s csak háromszor valaki más. Ugyanakkor a mostani két ferraris közül korábban sem Massa, sem Räikkönen se remekelt a monzai Autodromo Nazionalén. A finn pilótának most sem nagyon ment, a szombat délelőtti szabadedzésen, 330 kilométeres óránkénti sebességgel, az Ascari-kanyarban a betonfalnak ütközött. Szerencsére csak az autója tört össze, ő maga kocsiba tudott ülni a délutáni időmérőn is. Más kérdés, hogy nem ment neki fényesen, csak az ötödik legjobb időt elérve a harmadik sorból rajtolhat majd. Megelőzte őt Felipe Massa, sőt a Sauber németje, Nick Heidfeld is, meg persze a két McLaren-pilóta, akik oktatták a mezőnyt.

Különösen Fernando Alonso remekelt: szombat délután mindhárom szakaszban ő volt a leggyorsabb. Az időmérő harmadik szakaszában Hamilton is nagyon jól ment – de Alonso még jobban. A spanyol 17. alkalommal indulhat majd az élről, ám idén, Monaco után, csak másodszor, miután a Hungaroringen hiába tűnt az időmérő győztesének, büntetésként visszasoroolták a hatodik helyre.
Alighanem a hétvége eddigi részében akkor volt a legkönyebb dolga, s akkor volt a legboldogabb, amikor autót vezethetett. Előtte elküldte Max Mosleynak azokat a dokumentumokat, amelyeket a Forma-1-es kémügy kapcsán kért tőle a Nemzetközi Automobil Szövetség a kémügy tisztázása érdekében.

Max Mosley, a FIA elnöke ugyanolyan tartalmú írást küldött Alonsónak, a pontversenyben a spanyol előtt öt ponttal vezető Lewis Hamiltonnak  és a tesztpilótának, Pedro de la Rosának. Ebben ígéretet tett arra, hogy a versenyzőket semmilyen hátrány nem éri,  ha együttműködésükkel segítik az ügy tisztázását és elárulják, milyen információkhoz jutottak hozzá a Ferrari titkos fejlesztési  terveiből és ezek közül, miket, hogyan használtak fel. Azért erősen kérdéses, mit fognak „elárulni".

A rajtsorrend

1. sor:

Alonso (McLaren-Mercedes)

Hamilton (McLaren-Mercedes)

2. sor:

Felipe Massa (Ferrari)

Nick Heidfeld (BMW-Sauber)

3. sor:

Räikkönen (Ferrari)

Kubica (BMW-Sauber)

4. sor:

Kovalainen (Renault)

Rosberg (Williams)

5. sor:

Trulli (Toyota)

Button (Honda)

Alonso (McLaren-Mercedes)

Hamilton (McLaren-Mercedes)

2. sor:

Felipe Massa (Ferrari)

Nick Heidfeld (BMW-Sauber)

3. sor:

Räikkönen (Ferrari)

Kubica (BMW-Sauber)

4. sor:

Kovalainen (Renault)

Rosberg (Williams)

5. sor:

Trulli (Toyota)

Button (Honda)

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!