Hírek

2007.07.12. 19:44

Támadás a MOK honlapján Szetey és Horváth ellen

„Egy jobb kor népirtásban való közreműködésért vonná felelősségre” az egészségügyi minisztert – áll a „Horváth Ágnes meleg helyzetben” című cikkben, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján.

B. B.

A szerző Nagy Attila szerint „ha volnának magyar minisztériumok és felelős vezetői” tiltakozniuk kellett volna Szetey Gábor szexuális másságát felvállaló bejelentése miatt. A liberális párt frakcióvezető-helyettese elképesztőnek nevezte, hogy az orvoskamara hivatalos weboldalán „egy gyűlölködő és tudományosan évtizedekkel ezelőtt idejét múlt cikk jelenhet meg”. Gusztos Péter kijelentette: az SZDSZ bocsánatkérést és válaszokat vár a MOK-tól arra, „náci hangvételű szélsőséges honlapok vagy a tolerancia és kulturált párbeszéd irányában folytatja tevékenységét?”

„Az orvoskamara weboldala a sajtóban megjelent, egészségügyi témájú cikkekből szemléz” – közölte lapunkkal Éger István, a MOK elnöke, aki nem tartja aggályosnak az írás megjelenését. A cikkről azonban nem lehet tudni, hogy szerepelt-e már valamelyik sajtótermékben. Éger megjegyezte: a szexuális magatartást „nem kell melldöngetve hirdetni” és „az is tény, hogy a fajfenntartást csak heteroszexuális párok tudják biztosítani”.

A rendőrség csütörtökön elrendelte a nyomozást Léderer András, az SZDSZ - Új Generáció elnökének feljelentése kapcsán, aki a melegfelvonuláson történt incidensek miatt fordult a hatósághoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!