Hírek

2007.07.23. 09:25

Szávay-siker Palermóban!

Szávay Ágnes pályafutása első WTA-torna-győzelmét aratta a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás viadalon

BAMA

Szávay Ágnes pályafutása első WTA-torna-győzelmét aratta a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás viadalon. A soltvadkerti tinédzser pályafutása során először játszhatott döntőt WTA-tornán, és élt is a nagy lehetőséggel: két sima szettben (6:0, 6:1), mindössze egy gémet veszítve gázolt át a második helyen kiemelt, a világranglista 34. helyén álló német Martina Mülleren.

Nem mellékesen: Szávay ezzel rekordot döntött, hiszen ő a legfiatalabb játékos a mezőnyben, aki az idén WTA-tornát tudott nyerni. A magyar teniszsport jelenlegi legértékesebb gyémántja zseniálisan szerepelt: a döntőig vezetÕ úton Ioana Olarút, Jekatyerina Bicskovát, Agnieszka
Radwanskát és Sara Erranint győzte le úgy, hogy közben csak egyetlen gémet vesztett. Szávay mostani sikerével a 37. hely környékére jöhet fel, márpedig - Mandula Petrát leszámítva - egyetlen magyar játékos sem volt ilyen előkelő helyen jegyez- ve az utóbbi 15 évben.

"Pályafutásom eddigi legna- gyobb sikerének tartom ezt a tornagyőzelmet. Az orosz Bicskova elleni találkozó volt a legnehezebb, a lengyel Radwanska elleni pedig a leg- fontosabb. Két éve ugyanis, a wimbledoni junior-elődöntőben utóbbitól kaptam ki, és azóta készültem a visszavágásra. Kedden a Bad Gastein-i tornán lépek pályára"- mondta Ági.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!