Hírek

2007.07.09. 09:43

Räikkönen Angliában is nyert

A finn Kimi Räikkönen (Ferrari) nyerte az 58. Forma-1-es gyorsasági világbajnokság kilencedik futamát, a Brit Nagydíjat. A második és a harmadik helyet a McLaren-Mercedes két pilótája, a spanyol Fernando Alonso, illetve a hazai közönség előtt szereplő Lewis Hamilton szerezte meg.

BAMA

A pontversenyben éllovas Hamilton előnye 12 pontra csökkent a vb-címvédő Alonsóval szemben, míg Räikkönen, aki idei harmadik futamgyőzelmét szerezte, feljött a harmadik helyre. A brazil Felipe Massa, akinek a start előtt motorproblémája támadt, s ezért a boxutcából rajtolt, óriási bravúrral végül az ötödik lett. A rajt gond nélkül lezajlott, Hamilton megtartotta első helyét, mögötte Räikkönen és Alonso volt a sorrend. Massa a negyedik körben már nyolc helyet javított és a 13. volt. Räikkönen és Alonso még maradt a pályán és mindketten pokoli száguldásba kezdtek. A boxtaktika ezúttal is bejött: a finnek sikerült megelőznie a hazai közönség-kedvencet. A legjobban azonban Alonso jött ki a kiállásból, a spanyol még tovább maradt a pályán és mindkét vetélytársát megelőzve az első helyre jött vissza. A 22. kör után Alonso, Räikkönen, Hamilton volt a sorrend az élen, Massa a hetedik helyen haladt.

Huszonkét körrel a zárás előtt Alonso másodszor is kereket cserélt, majd őt Hamilton követte, Räikkönnen azonban maradt és ezúttal a finn volt sikeres, mert óriási tempót diktálva, jelentős előnyt szerezve az első helyre tért vissza a boxlátogatás után. Tizennégy körrel a leintés előtt a finn vezetett, mögötte Alonso, Hamilton, Robert Kubica volt a sorrend. A hajrában már nem változott a helyzet az élen, Räikkönen a francia GP után Angliában is nyerni tudott. Az első nyolcba Alonso és Hamilton mellett Kubica, Massa, Hedifeld, Kovalainen és Fisichella fért be.

A pontverseny állása
1. Hamilton 70
2. Fernando Alonso 58
3. Kimi Räikkönen 52
4. Felipe Massa 51

Konstruktőrök versenye
1. McLaren- Mercedes 128
2. Ferrari 103
3. BMW-Sauber 56

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!