Hírek

2007.07.22. 17:46

Orbán: a baloldal lemondott a szegényekről

A Fidesz elnöke menetrend szerint ráront a baloldalra – mondja a kormányszóvivő

Z. M.

Történelmi szövetséget kell kötni Magyarországon a középosztály és a baloldal által magukra hagyott szegények világa között, a Fidesz küldetése, hogy ezt a szövetséget létrehozza – mondta szombaton Tusnádfürdőn Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke Bálványosi Szabadegyetem zárónapján arról beszélt: az európai politika hátterét negyven éven keresztül az 1968-as nyugati diáklázadások adták, melyek lényege szerinte az volt, hogy meg kell szabadítani az egyént a közösségi természetű kötelékeitől, azaz a nyelv, a származás és a nemi identitás kötelékétől. A Fidesz elnöke szerint azonban mára az európai emberek ehelyett fogódzókat és eligazodási pontokat keresnek.

A mai magyar baloldalról szólva azt mondta: az internacionalista, számára teljesen lényegtelen a nemzeti dimenzió. Ez az antiszociális baloldal a monopóliumok, a kiváltságos csoportok barátja. Szerinte az új jobboldalnak kell felkarolnia a szegényeket, mert a baloldal lemondott róluk.

Az MSZP-szóvivő Nyakó István szerint Orbán Viktor egyszerre próbált meg olyat mondani, amivel hízeleghet a legelszántabb szélsőjobbnak, miközben megpróbálja magához édesgetni nemcsak a mérsékelt közepet, hanem a baloldali szavazókat is.

„Orbán immár menetrendszerűen ráront a baloldalra, és kiátkozza a nemzetből azokat, akik másként gondolkodnak, mint ő” – mondta a távirati irodának Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Orbánékon ismét földvásárlásaikat kérik számon

Komoly gondok lehetnek Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének és feleségének, Lévai Anikónak korábbi vagyonnyilatkozataival a tokaji kft. ügyében felmerült új információk miatt – állítja az MSZP. Szabó Zoltán országgyűlési képviselő az Élet és Irodalom pénteki cikkére hivatkozva azt mondta: ha igaz az, amit Szász István Attila ügyvéd válóperében a vagyonmegosztáskor mondott, vagyis hogy az ő nevén lévő földek sosem voltak az ő tulajdonában, azt mások, például Lévai Anikó pénzéből és megbízásából vásárolta meg, akkor joggal várják Orbán Viktor válaszát arra, miért volt szükség bújtatott földvásárlásra, és honnan származott az ehhez szükséges összeg. Szász István Attila tagja volt a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft.-nek, amelynek Lévai Anikó is résztulajdonosa volt.

„Szabó Zoltán talán a nagy hőség miatt felejtette el, hogy a szocialisták fél éven keresztül egy vizsgálóbizottságot próbáltak felhasználni a Fidesz elnökének lejáratására, kísérleteik azonban rendre kudarcba fulladtak, állításaikról rendre kiderült hogy hamisak, hazugságaik pedig rendre lelepleződtek” – reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
Szász István Attila a távirati irodának azt mondta: a hazugságok és valótlanságok miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!