Hírek

2007.07.04. 16:30

Kiszállnak Hiltonék a nemzetközi szállodaláncból

Z. H.

Az amerikai Blackstone Group befektetési csoport 26 milliárd dollárnyi készpénzért megvásárolja a Hilton szállodaláncot, s átvállalja a világ egyik legjelentősebb szállodai csoportjának mintegy 7 milliárd dolláros adósságát. A Hilton igazgatótanácsa tegnap elfogadta az ajánlatot.

A Blackstone több mint 100 ezer szállodai szobával rendelkezik az Egyesült Államokban és Európában. A Hilton a világ 76 országában, 10 márkanév alatt, összesen 2800 szállodát üzemeltet 480 ezer szobával. A szállodalánc árbevétele tavaly meghaladta a 8 milliárd dollárt, ami megközelítően 1600 milliárd forintos forgalmat jelent.

A Blackstone közleményében nyilvánosságra hozta, hogy stratégiailag fontos befektetésnek tartja a felvásárlást, és nem tervez jelentős átalakításokat a szállodaláncnál. Ebből következik, hogy a részvényfelvásárlás nem befolyásolja a magyarországi, saját működtetésű Hilton Westend szálloda üzemelését. Még kevésbé a Budai Várban található Hilton hotelét, ami a Danubius szállodacsoport franchise-tulajdona.

A Hilton szállodaláncot 1919-ben alapította Conrad Hilton, Paris Hilton dédapja. A botrányairól elhíresült amerikai híresség nagyapjának, Barron Hiltonnak 5,3 százalékos részesedése van a cégben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!