Hírek

2007.07.16. 18:32

Kecskeméti repülőnap: salzburgi nyitány

Tapodi Kálmán, Salzburg

Különlegesen látványosnak ígérkezik az idei kecskeméti repülőnap programja, közölte Szekeres Imre honvédelmi miniszter tegnap Salzburgban, a rendezvényt szponzoráló Red Bull „fÕhadiszállásán” tartott sajtóbemutatón.

Az augusztus 11-12-én sorra kerülő repülőnapra huszonnégy országból várnak résztvevőket, közöttük több nagyköteléket is. Többi között visszatér Kecskemétre a nyolc Alpha Jet géppel repülő francia Patrouille de France, és ismét látható lesz a közönségkedvenc, török Turkish Stars kötelék. Természetesen a magyar pilóták is megmutatják tudásukat a MiG 29-es és az új Gripen vadászrepülőkkel, és a Mi-24-es harci helikopterekkel.

"A kecskeméti rendezvény az ember és a technika csodálatos kapcsolatát mutatja meg. A repülőnap iránt máris hatalmas az érdeklődés, de aki csak az egyik napon tud eljönni, az sem marad le semmiről, mert mindkét napon bemutatjuk a teljes programot" – nyilatkozta lapunknak a helyszínen Szekeres Imre.

A repülőnapon szárazföldi haditechnikai bemutatókkal és kiállításokkal is várják a vendégeket. A show-műsorok keretében egy amerikai Bell Cobra helikopter, egy MiG 29-es vadászgép és egy Forma 1-es autó is versenyez egymással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!