Hírek

2007.07.22. 16:42

Huszonhat lengyel zarándok halt meg a franciaországi buszbalesetben

BAMA

Hegyi patakba zuhant egy lengyel zarándokokat szállító autóbusz a Francia-Alpokban vasárnap; 26 ember életét vesztette, 24-en megsérültek, köztük 14-en súlyosan. A jármű valószínűleg fékhiba miatt felgyorsult egy lejtőn, nem tudott bevenni egy kanyart, és egy hegyi patak hídját áttörve húsz métert zuhant, majd teljesen kiégett.

Nicolas Sarkozy francia elnök részvétét nyilvánította Kaczynski lengyel államfőnek. Ezen az úton már többször történt baleset, 1973-ban egy belga busz zuhant szakadékba, akkor 43-an vesztették életüket.

Nyolcan meghaltak Románia déli részén, miután egy busz összeütközött egy vasúti szerelvénnyel. Egy falusi lakodalomból tartottak haza negyvenen vasárnap hajnalban, mikor egy átjárónál összeütköztek a vonattal a dél-romániai Targoviste közelében. Nyolcan meghaltak, köztük a sofőr, és huszonnégyen megsérültek. A sérültek közül kilencnek súlyos az állapota.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!