Hírek

2007.07.21. 15:45

Hamilton bukott, Räikkonen nyert

Kimi Räikkonen indulhat az első rajthelyről a vasárnapi Európa Nagydíjon. A szombati időmérő edzésen komoly balesetet szenvedett a McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton.

BAMA

A McLaren közleménye szerint Hamilton jól van, néhány óráig azonban még bent tartják a kórházban megfigyelésre. A világbajnoki versenyt 12 ponttal vezető versenyző azután csapódott nagy sebességgel a gumifalba, hogy defektet kapott a jobb első kereke. A csapat elismerte, hogy a kerékcserénél hibáztak.

A brit versenyző indulása a holnapi nagydíjon kétséges. Mivel az időmérő utolsó szakaszát nem tudta befejezni, a tizedik helyre sorolták. A pole pozíciót a finn Kimi Räikkonen szerezte meg. A Ferrari pilótájának utoljára a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon sikerült az első helyről rajtolnia.

Fernando Alonso utolsó körében nagyot hibázott, az ideje így csak a második helyre volt elég. A Ferrari másik pilótája, Felipe Massa indulhat a harmadik helyről, a negyedik-ötödik rajtrácsot pedig a BMW szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!