Hírek

2007.07.26. 14:26

Fidesz: Kókának minél előbb távoznia kell

Minél előbb távoznia kell posztjáról Kóka Jánosnak, aki „minden idők egyik legsikertelenebb gazdasági minisztere” a Fidesz szerint. Kóka János a múlt hét jelentette be távozását.

BAMA

Cser-Palkovics András helyettes szóvivő szerint annak, hogy a gazdasági miniszter csak néhány hónap múlva válik meg posztjától két oka is van. Egyik részről folytatni kívánja a nemzeti vagyon megmaradt értékesebb tételeinek - Szerencsejáték Zrt., Magyar Villamos Művek, Volán társaságok – kiárusítását, valamint fel akarja tölteni az „SZDSZ pártkasszáját”. Az ellenzéki politikus úgy látja, Kóka János tevékenységével a magyar emberek és a magyar gazdaság sokat vesztettek, s csak egy szűk kör nyert.

Cser-Palkovics csütörtöki tájékoztatóján felelevenítette a Dataplex Kft. esetét, amely elmondása szerint valamikor értéktelen vállalkozás volt, ám miután Kóka János „rokonai, sportbarátai, cégei”, betársultak a vállalkozásba, s az állami megrendeléseket kapott, már el lehetett adni ötmilliárd forintért a Magyar Telekomnak. A fideszes képviselő felrótta az „emberek átverését” is a miniszternek, ugyanis Kóka János „vállvetve Gyurcsány Ferenc kormányfővel” a tavalyi választási kampányban azt állította: hazánkban dübörög a gazdaság és irigyelnek minket a nálunk jóval fejlettebb európai országok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!