Hírek

2007.07.22. 14:43

Erdőtüzek lángolnak országszerte

BAMA

Ég a fenyves a Pest megyei Inárcsnál, az M5-ös autópálya mindkét szakaszát lezárták a 38-as kilométernél.

Gálik Viktória, az Autópályarendőrség szóvivője elmondta, hogy az M5-ös autópálya mellett, a 38-as kilométernél, Inárcsnál mindkét oldalon meggyulladt az erdő, ezért ezt szakaszt lezárták. A járművek a 35-ös és a 43-as kilométereknél tudnak le illetve felmenni az autópályára.

Nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi tűzoltók a XV. kerületbe egy erdőtűzhöz vasárnap. A BKV több buszát is el kellett terelni. Délutánra már hatalmas területen, 60-70 hektáron égett az erdő Budapesten, a XV. kerületben.

A szél miatt a lángok lakóépületeket és benzinkutakat is veszélyeztetnek. Az Erdőkerülő út menti erdőben kiemelt hármas fokozatú tűz van, ami folyamatosan terjed; tíz tűzoltó autó vonult a helyszínre - közölte az Fővárosi Tűzoltóparancsokság

A BKV ügyeletes diszpécsere elmondta: le kellett zárni az Erdőkerülő utcától a rákospalotai Határ útig a Szentmihályi utat, és a rákospalotai Határutat teljes hosszában. Három buszjáratot érint a tűz. Így a 75-ös, a 131-es buszokat és a 130-as gyors buszt kell elterelni, s így egy-egy megállójuk kimarad.

Ismét kigyulladt a Kecskeméttől 12 kilométerre a 44-es út melletti erdő vasárnap kora délután; a főutat a nagy füst miatt a rendőrség lezárta - közölte a rendőrség.

A forgalmat Kecskeméten a repülőtér után Szentkirály felé terelik - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kecskeméti erdő szombaton órákon keresztrül égett. A kecskeméti tűzoltók a szombati tűz oltásának utómunkálatait egész éjszaka és vasárnap délelőtt is végezték. Ennek ellenére nagy a valószínűsége, hogy a feltámadt szél miatt következett be a gyulladás - mondta a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!