Hírek

2007.07.11. 13:43

Döglött legyeket vesz lakóitól a kínai város

Kínai viszonylatban szép summát, több mint tíz forintnyi összeget fizet egy leütött légyért egy kínai város, Luoyang. A hivatalnokok már több mint 2000 legyet gyűjtöttek be, s fizettek ki a „vadászoknak”.

BAMA

A város vezetése nem azért rendelte el a furcsa akciót, mert szüksége lenne légytetemekre, hanem így szeretné felhívni a lakosság figyelmét a rovarok terjesztette betegségekre. „Úgy véljük, ezzel az akcióval eredményesen rá tudjuk vezetni a lakosságot arra, hogy tartsa tisztán környezetét”, mondták el a szervezők. A kezdeményezés annyira megmozgatta a helyiek fantáziáját, hogy soka a várost övező szeméttelepekre indultak, hogy nagyobb hatékonysággal szerezhessék be a tisztes summát eredményező legyeket.

A kezdeményezést azonban sok kritika is éri. Az ellenzők szerint nem a legyek fejére kellene vérdíjat kitűzni, hanem a helyi kormányzatnak kellene felszámolni azokat a helyeket, amelyek a rovarok szaporodásának kedveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!