Hírek

2007.07.05. 18:29

A szocialisták szeretik a 75 éves Horn Gyulát

Tovább folytatódik a Horn Gyula volt miniszterelnök kitüntetése körül kialakult vita

F. K.

Tovább folytatódik a Horn Gyula volt miniszterelnök kitüntetése körül kialakult vita, amelyet Sólyom László köztársasági elnök váltott ki, mikor megtagadta a politikus kitüntetését. „Azok nevében szólunk, akik eddig úgy gondolták, hogy az ő döntésük, amelynek következtében Horn Gyula meghatározó politikai szerephez jutott, nem áll ellentétben az alkotmányos értékrenddel” – közölte Lendvai Ildikó. Az MSZP frakcióvezetője szerint Sólyom László több százezer embert bélyegzett meg a volt miniszterelnök kitüntetését megtagadó határozatával. Több civil szervezet nyílt levélben biztosította Horn Gyulát támogatásáról.

Hasonlóan gondolkodik az a tucatnyi politikus, akik az MSZP interneten létrehozott „születésnapi meglepetésnek szánt oldalán” rövid videóközleményekben állt ki a volt pártelnök mellett. „Szeretünk Horn Gyula, tényleg, komolyan” – mondta a videókamerába Nyakó István, az MSZP szóvivője, akinek üzenete mellett Torgyán József, Dávid Ibolya és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jókívánságai is élvezhetők. Külföldről is érkeznek jókívánságok: Helmuth Kohl volt német kancellár, Matthias Platczek, Brandenburg miniszterelnöke és Kurt Beck, a német Szociáldemokrata Párt elnöke is levélben köszöntötte a 75 éves Horn Gyulát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!