Hírek

2007.07.25. 19:27

A MOSZ kérdéséről is szavazhatunk

Ön egyet ért-e azzal, hogy a földterület művelőjét illesse meg elővásárlási jog, termőföld vagy tanya vásárlása esetén – ezt a népszavazási kezdeményezést is elfogadta az Országos Választási Bizottság (OVB) a hétfő éjszakába nyúló maratoni ülésén.

V. M.

A kérdést a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) fogalmazta meg és nyújtotta be még július 10-én a testülethez. „Egyelőre még senki nem fellebbezte meg az OVB döntését, de előbb-utóbb mindig akad olyan ember, aki kifogást juttat el az Alkotmánybírósághoz” – mondta lapunknak Nagy Tamás. A MOSZ elnöke nem csinált titkot abból, hogy kérdésük nagyjából azonos Kálmán László nyelvészprofesszor kezdeményezésével, de a „miénk a tanyákra is vonatkozik” a 600 ezer földművelő között. Nagy Tamás cáfolta, hogy direkt a Fidesznek akartak ártani, szerinte a legnagyobb ellenzéki pártnak éppen az általuk benyújtott kérdést kellene támogatniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!