Hírek

2007.07.23. 09:29

A Kemény-csapat már a Világliga-döntőre készül

BAMA

Mindegyik mérkőzését megnyerte a magyar férfiválogatott a Világliga európai 2. csoportjának második selejtezőkörében, Spanyolországban. Mivel az első, budapesti tornán is mindannyiszor győzött, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. Eredményeik: Mo-Spanyolország 8-4, -Románia 17-6, -Horvátország 14-6, -Oroszország 13- 5. Végeredmény a két selejtezőkör alapján: 1. Magyarország 24 pont, 2. Románia 12, 3. Spanyolország 9, 4. Horvátország 9, 5. Oroszország 6. A magyarok mel- lett a románok folytathatják a Világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében.

"Jól alkalmazkodtunk a korai kezdéshez és hideg vízhez. Elégedett vagyok mindenkivel. Úgy láttam, komoly lökést adott a csapatnak, hogy napról napra három ember kikerült, majd másnap újra játszott"- mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. Hozzátette: egyelőre nem világosak a berlini szuperdöntő nevezési szabályai. Reméli, hogy hamar tisztázódik: a 13 játékos nevezése az egész tornára szól, vagy mérkőzésenként megváltoztatható a 13-as keret. A magyar válogatott szerdán megkezdi a felkészülést a Világliga fináléra, amelyet Berlinben rendeznek meg augusztus 7. és 12. között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!