Hírek

2007.04.10. 17:45

Nem gyűjtött segélyt a megölt önkormányzati képviselő

„A sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a pénteken meggyilkolt Balla Irma nem végzett adománygyűjtést magán-, vagy alapítványi számlára a debreceni paneltűz károsultjainak” – nyilatkozta tegnap az indexnek Papp László.

É. S.

A debreceni Fidesz-frakció vezetője elmondta, hogy a fideszes képviselőnő igen kiterjedt, és közismert közéleti munkát folytatott. Március elején a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a református egyház ötvenezer forintos gyorssegélyt juttatott a február végi tűzeset tizenegy legnagyobb kárt elszenvedett családjának. Az 550 ezer forintnyi összeg átadásakor jelen volt a körzet képviselőjeként Balla Irma is. Azt viszont elképzelhető, hogy a helyi híradásokban is megemlített esemény hallatán gondolhatta azt az elkövető, hogy a károsultak megsegítésén dolgozó képviselőnőtől erőszakkal pénzt lehet szerezni. Az eddigi sajtóértesülések szerint az áldozat lakásából nem tűnt el semmi.

A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy nagy erőkkel dolgoznak a gyilkosság felderítésén, szakértők bevonásával, emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A bűncselekmény körülményeiről, az esetleges indítékokról nem adtak tájékoztatást. Az esetleges politikai indítékokat az eddig megszólaltak egyöntetűen elvetik. Az 58 éves áldozatot lakásában szombaton a fia találta meg holtan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!