Hírek

2007.02.09. 15:52

Sólyom és Mádl köszöntötte Göncz Árpádot

A 85 éves Göncz Árpád volt köztársasági elnököt köszöntötte pénteken a Sándor-palotában Sólyom László és Mádl Ferenc

BAMA

A 85 éves Göncz Árpád volt köztársasági elnököt köszöntötte pénteken a Sándor-palotában Sólyom László jelenlegi köztársasági elnök és felesége, valamint Mádl Ferenc volt államfő és felesége.

Sólyom László köztársasági elnök köszöntőjében úgy fogalmazott: a magyar történelemben Göncz Árpád az első köztársasági elnök, aki egy valóban független, valóban demokratikus és valóban alkotmányos köztársaság államfője volt.

Mint mondta, óriási jelentősége van annak, hogy a Magyar Köztársaság első elnöke egy 56-os volt. "Elnök úr személyében hordozta a rendszerváltás lényegét" - tette hozzá.

A jelenlegi köztársasági elnök annak a véleményének adott hangot, hogy ha máshol nem is, az állam élén töretlen a rendszerváltás eszménye. "Ma, amikor sokan tagadják, sokan azt mondják, hogy nem is történt meg (a rendszerváltás), és ami még rosszabb, sokan megpróbálják viszonylagossá tenni, azt hiszem rendkívül fontos, hogy a három államelnök azóta is képviseli azt az erkölcsiséget és azt a jogi alapot, amire az új Magyarország felépül" - hangsúlyozta Sólyom László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!