Hírek

2007.02.24. 16:18

Lenne mit javítani a közállapotokon

BAMA

A magyarországi közállapotokról vitáztak pénteken vezető értelmiségiek a Pénzügykutató Zrt. és az Aegon Magyarország Zrt. által rendezett konferencián. Tölgyessy Péter politikai elemző szerint a rendszerváltáskor létrehozott alkotmányos berendezkedésen alapvetően nem volna célszerű változtatni, a törvényalkotás színvonalán viszont volna mit javítani. Stumpf István ezzel szemben támogatná az átfogó módosítást, amely akár a köztársasági elnök szerepének újragondolását, sőt egy második kamara bevezetését is jelenthetné.

Gombár Csaba politológus elsősorban a reformokkal kapcsolatos minimális társadalmi konszenzust hiányolta. Ezt nem vitatta Draskovics Tibor kormánybiztos sem, ám kiemelte, hogy a nyilvánosság biztosításának nem arról kell szólnia, hogy melyik miniszter történetesen mennyit telefonál, vagy miféle, senki által nem támogatott ötletek, tanulmányok készülnek az apparátusban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!