Hírek

2007.02.01. 18:26

Kárt tett még egy iskolában is viharos szél

Országszerte hatvanszor riasztották a tűzoltókat a viharos erejű szél okozta károk miatt. Ez a szám azonban messze nem olyan riasztó, mint hétfőn, amikor szinte egyetlen szabad percük sem volt a lánglovagoknak.

BAMA

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: most a szél elsősorban fákat döntött ki, reklámtáblákat rongált meg. Emellett több esetben tetőszerkezeteket bontott, valamint egy teherautó pótkocsiját is feldöntötte. A katasztrófavédelmi szakember beszámolt arról is, hogy Újpesten olyan nagy erejűek voltak a széllökések, hogy több földszintes lakóépület falából téglák estek ki. A házak statikai vizsgálata jelenleg is tart. Szerencsére személyi sérülés sehol nem történt. A Fővárosi Tűzoltóság úgy informálta lapunkat, hogy a szél a főváros XVIII. Kerületében található Hengersor utcai iskola bádogtetejét is megbontotta. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a viharos idők még nem múltak el, az északnyugati szél a hegyvidéki területeken tombol majd tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!