Hírek

2007.02.05. 18:05

A világhálóról érkezik a gyógyszer

Csak a nem vényköteles készítményeket lehet megrendelni az interneten

BAMA

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból – az így rendelhető patikaszerek között azonban nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek. E tilalom a fejlesztők reményei szerint csak időszakos: a rendelési lehetőséget szeretnék ez utóbbi csoportra is kiterjeszteni. A Magyar Gyógyszerész Kamara székházában tartott tájékoztatón azt is bejelentették: az ország mintegy 2400 gyógyszertárából eddig 81 regisztráltatta magát a rendszerben, és további 95 gyógyszertár hamarosan csatlakozhat a hálózathoz.

A megrendelt gyógyszerek csomagját a legközelebbi patikában gyógyszerész állítja össze. Horváth Tamás, a gyógyszerészkamara elnöke elmondta, hogy a rendszer kialakításakor a biztonság volt a legfőbb szempont. Mint  fogalmazott: a biztonság olyan, mint amilyen a gyógyszertárakban megszokott. A szolgáltatás a www.gyogyszer.hu címen érhető el az interneten.

Arra is lehetőség van, hogy a felhasználó interneten megrendeljen egy gyógyszercsomagot, amit patikus állít össze, majd  azért személyesen menjen el a gyógyszertárba. A honlapon lehetőség van kérdéseket feltenni, amire 24 órán belül érkezik meg a gyógyszerészek válasza. A kamara elnökének véleménye szerint az új rendszert elsősorban a fővárosban és a nagyvárosokban fogják majd használni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!