Hírek

2007.01.29. 15:59

Magyarországon is vannak sérültjei a viharnak

BAMA

Nagy erejű széllel érkezett meg a szélvihar hazánkba, Budapesten 120 kilométeres széllökéseket is mértek. Országosan mintegy 150-szer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak hajnal óta az erős szél miatt. Pest megyében több lakóépület tetejét, Győr-Moson-Sopron megyében két település templomának tetejét rongálta meg a vihar. Az M1-es autópályán órákig állt a forgalom, mivel egy szélroham felborított egy kamiont. Fennakadások voltak a vasúti közlekedésben is, több megyéből is felsővezeték-szakadásokról érkeztek jelentések.

A fővárosban öten könyebben megsérültek a kidőlő fák és a lerepülő cserepek miatt. Egy motoros azonban súlyosan megsérült, mikor egy tűzfalról a szél cserepeket szakított le. A szél még hatalmas tetőszerkezeteket is magával ragadott.

A Felvidéknek is kijutott az égi áldásból: Szlovákia nagy részén megbénult a közúti közlekedés. Az ország területének nagyobbik részén hófúvások, jégbordák nehezítik a közlekedést. Az ország nagyobbik részén nagy mennyiségű hó hullott, s a sík vidékeken is végigsöprő széllökések erőssége helyenként meghaladta az óránkénti száz kilométert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!