Hírek

2006.11.02. 05:51

Segítség, a volt apósom tönkretesz!

Olvasónk és felesége telekre kapott pénzt az asszony apjától. A pár elvált, és az após kamatostul követeli vissza az ajándékot. A férfi fél, hogy új családjával együtt koldusbotra jut.

Rados Virág

Sajnos a követelés jogosnak tűnik – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az ajándékot többféle indokkal vissza lehet követelni. Az egyik körülmény lehet az, hogy a megajándékozott érdemtelenné vált az ajándékra. De szintén indok lehet, hogy megszűnt a körülmény, amelyre tekintettel a pénzt az ajándékozó adta.

Az após nyilvánvalóan azért áldozott több százezer forintot a házaspár telkére, hogy anyagi gyarapodásukat segítse. Azt remélte, hogy lánya és veje együtt maradnak. Mivel a pár elvált, az ajándékozó szándéka meghiúsult.

Ráadásul a pénzt akkor is visszakaphatja, ha a kapcsolat az asszony hibájából ment tönkre. Hiszen az összeg fele mindenképpen a férfinak, azaz a vőnek jutott. Ő pedig már nem az ajándékozó lányának a férje.
Mivel az ajándékozás óta több mint tíz év telt el, a pénz a törvényes kamatokkal együtt valóban tekintélyes summa. Ha az olvasónak egy összegben nincsen annyija, anyagi helyzetére való tekintettel részletfizetést kérhet. A tartozást azonban mindenképpen meg kell adni.

Különben végrehajtó foglalhat a megajándékozott javaiból. Előbb jön a bankszámla, aztán az ingóságok. És ha azok értéke nem teszi ki a követelés összegét, a végrehajtó legvégső esetben jelzálogot tehet az adós házára. Ha meghatározott időn belül az úr nem fizet, ingatlanját elárverezhetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!