Hírek

2006.11.30. 06:18

Praktikus tévés Babavilág

Babavilág címmel új műsort indít a TV2, amelyet két gyakorló anya, Benkő Nóra és Liptai Claudia vezet majd. Benkő Nóra közben négy darabban is játszik a Pesti Magyar Színházban.

Dalia László

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Benkő Nóra (jobbra) maga is két gyereket nevel, tévéműsort vezet és négy darabban játszik a színházban
[/caption]– Nincs elég baja az ikrekkel? Még egy babaműsorban is gyerekekkel foglalkozik?

– Ahhoz túlságosan kedvemre való a feladat, hogy vissza tudtam volna utasítani. Nem szeretem a tanácsot adni kifejezést, mi inkább ötleteket adunk, tájékoztatunk majd. A legfontosabb, hogy őszintén beszéljünk. A szülőknek ugyanis nagyon nehéz dolguk van, hiszen annyi mindent hallanak, esetenként ugyanarról, például a bárányhimlőoltásról, egymásnak ellentmondó híreket. Vagy például, hogy altassa el a gyereket, van, akinél az egyik módszer válik be, van, akinél a másik. Csodák nincsenek. Mindenkinek magának kell sok mindent kipróbálnia.

– Hogyan osztják meg egymás közt Claudiával a műsort?

– Nem sok a fél óra. Claudia a stúdióban beszélget a vendégekkel, míg én a riportokat, a rovatokat készítem a külső helyszíneken. Praktikus műsort lesz a Babavilág, lesz több rovatunk, így tesztelünk babacsőszöket, babakocsikat, mérlegeket, a „Mind megette” természetesen az étkezésről szól majd, míg a Mesesarokban mindig elmondok egy történetet.

– Ahogy hallom, megpróbálja a lehetetlent is, szeretne kedvet csinálni a babákhoz.

– A legnagyobb missziónk valóban az lenne, ha a gyerekvállaláshoz teremtenénk kedvet, a fiatalok ugyanis egyre nehezebben szánják rá magukat, s a többség csak egy gyereket vállal.

– Az ikrek jó gyerekek, tehát a saját példáján keresztül is állítja, hogy még munka mellett is lehet gyereket nevelni?

– Ábel és Marcell 3 évesek, s miután fiúk, fölöttébb elevenek. Ketten kétfelé rohannak. És jó gyerek nincs, de én is fokozatosan visszamehettem dolgozni. Három hónap után csak hetente egy reggeli műsort vezethettem, ma már négy darabban is játszom, mert bölcsisek. Ez nyolc estét jelent, akkor a nagyszülők vannak velük. Viszont még így is többet vagyok velük, mint az az anya, aki nyolc órán át dolgozik.

Benkő Nóra

SZÜLETETT: 1971. 02. 18. Budapest

DIPLOMA: ELTE francia–magyar (1995), színművészeti főiskola (1999)

PÁLYAFUTÁS: Nemzeti Színház (Pesti Magyar Színház) 1995–

CSALÁD: Ábel és Marcell (3)

DIPLOMA: ELTE francia–magyar (1995), színművészeti főiskola (1999)

PÁLYAFUTÁS: Nemzeti Színház (Pesti Magyar Színház) 1995–

CSALÁD: Ábel és Marcell (3) Benkő Nóra (jobbra) maga is két gyereket nevel, tévéműsort vezet és négy darabban játszik a színházban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!