Hírek

2006.11.12. 18:45

Parlamenti maraton: napirenden a költségvetés

A jövő héten az Országgyűlés szerda és vasárnap kivételével minden nap ülésezik, a képviselők csütörtöktől harmincórás időkeretben lefolytatják a 2007-es költségvetés általános vitáját, szombaton több mint öt órán keresztül a jövő évi költségvetés megalapozásához kapcsolódó egyes törvények módosításáról tárgyalnak.

Z. M.

Az öt parlamenti ülésnap közül csak hétfőn lesz szavazás, az Országgyűlés ekkor dönt a 2005-ös költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról.

Az előterjesztés indoklása szerint a 2005-ös makrogazdasági folyamatok azt igazolják, hogy a gazdasági növekedés szerkezete kedvező maradt, bár az államháztartás európai uniós terminológia szerinti hiánya magasabb lett a tervezettnél, részben az Eurostatnak, az Európai Unió statisztikai hivatalának az autópálya-építésekre vonatkozó döntése miatt.

Csütörtökön kezdődik a 2007-es költségvetés általános vitája. Veres János pénzügyminiszter az előterjesztés benyújtása előtt azt mondta: az államháztartás jövő évi pénzforgalmi hiánya 1753,2 milliárd forint, a GDP 6,9 százaléka, az uniós eredményszemléletű számításban 6,8 százaléka lesz. A harmincórás vita után az Országgyűlés szombaton folytatja le a 2007. évi költségvetés megalapozásához kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!