Hírek

2006.11.29. 06:17

Ördög Nóra tánclázai

A Szombat esti láz első szériájában még szakmai szerkesztő volt, legújabban már műsorvezetőként lép színre Ördög Nóra, aki tévés karrierje előtt versenytáncos volt.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="160"] Ötödik éve Tévézik az egykori versenytáncos, Ördög Nóra
[/caption]– Internetes bejegyzések szerint Ördög Nóra jó választás volt a Szombat esti láz műsorvezetésére. Ön szerint is?

– Ha azt vesszük, hogy értek a tánchoz, akkor valamennyire igen. A televíziós szakmai bizalmat pedig csupán remélem, hogy sikerült igazolnom. Egyébként az első Szombat esti láznak a szakmai szerkesztője is voltam.

– Mit jelent az, hogy „értek a tánchoz”?

– Minden Mórahalmon felnövő kislánynak szinte kötelező volt a dzsesszbalett. Kilencéves koromban tánciskolába is beírattak, amiből szerelem lett: még tíz évig táncoltam.

– Gondolom, táncosként is szívesen indult volna a versenyen.

– Sok táncost ismerek azok közül, akik az első szériában szerepeltek, magas termetem miatt persze nem mindegyikük jöhetett volna szóba táncpartnerként. Versenytáncosként annak idején nagy figyelemmel néztük Dudit, aki Zséda párja volt. Mindig is idolként tekintettem rá, és örültem, hogy együtt dolgozhatunk. A show közben persze most is szívesen beugranék egy-egy táncra, de műsorvezetőként is lejtünk Stohl Andrással egy rövidebbet a bevonulás után a színpad előtt. Azokban a pillanatokban értem meg igazán a táncosokat, hogy azokban a gyönyörű ruhákban, versenyhelyzetben felmegy az adrenalinszintjük.

– A két műsorvezető közül öné a hálátlanabb szerep, hiszen a kudarcélmények résztvevőit vigasztalja. Pszichológusnak is kell lennie ilyenkor?

– Otthon érzem magam a táncosok világában, hiszen a hétköznapokon is ezt csinálom. Táncosok és a hírességek hívnak, napi ügyekben kérik a segítségemet attól kezdve, hogy hol próbálnának és milyen zenére szeretnének táncolni. Remélem, biztonságot jelent nekik, hogy hozzám fordulhatnak, aki jól ismeri a világukat. Közöttünk nem a klasszikus műsorvezető–riportalany viszony alakult ki, hanem mondhatni egy bensőségesebb kapcsolat. Olykor persze a lelkükkel is foglalkozom, ebből a szempontból valóban kicsit pszichológus is vagyok.

– A kulisszák mögül nézve mitől lehet sikeres ez a műsor?

– Számukra is szokatlan helyzetbe hozzuk a hírességeket, akik valami mást is megmutathatnak magukból. Másrészt az a kemény munka és felkészülés is megérintheti a nézőket, amelyet egy-egy táncprodukció kidolgozására szánnak.

– Az ön pontszámai eltérnek olykor a zsűri minősítéseitől?

– Mindahányszor elfogult vagyok, hiszen látom az elszánt készülődést, és hogy mennyit fejlődnek a párok hétről hétre. A zsűri pedig „csak” a végeredménnyel szembesül.

Ördög Nóra

SZÜLETETT: 1981. szeptember 8., Mórahalom

CSALÁDI ÁLLAPOT: hajadon

ISKOLA: Budapesti Gazdasági Főiskola

PÁLYAFUTÁS: 2001-től RTL Klub: Reggeli, Mónika-show, Moziklub, Havazin, Top of the Pop, Kölyökklub

CSALÁDI ÁLLAPOT: hajadon

ISKOLA: Budapesti Gazdasági Főiskola

PÁLYAFUTÁS: 2001-től RTL Klub: Reggeli, Mónika-show, Moziklub, Havazin, Top of the Pop, Kölyökklub Ötödik éve Tévézik az egykori versenytáncos, Ördög Nóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!