Hírek

2006.11.21. 15:03

MSZP: marad a 65 éven felüliek utazási kedvezménye

Megalapozatlanok azok a sajtóban megjelent hírek, amelyek a 65 évnél idősebb emberek ingyenes utazási kedvezményének csorbításáról, korlátozásáról szólnak.

BAMA

"Teljesen megalapozatlanok ezek a híresztelések" - jelentette ki Csákabonyi Balázs, az MSZP  országgyűlési képviselője kedden. Tudomása szerint semmiféle intézkedés nem történt, és nem terveznek ilyet a jövőre vonatkozóan sem. Csákabonyi, hogy képviselőcsoportja nem kíván hozzájárulni olyan törvénymódosításhoz, amely a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményeit kurtítaná, csorbítaná, esetleg számában csökkentené.

A Népszabadság szombati számában "Több lépcsőben drágulhat a vonat- és a buszjegy" címmel jelent meg cikk arról, hogy a jövő évi személyszállítási tarifák mellett hamarosan kormány elé kerülhet az utazási kedvezményrendszer átalakításának terve is. Ennek fő csapásiránya - a rendszer egyszerűsítésén, egységesítésén túl - a kedvezményezettek körének és a kedvezmények mértékének csökkentése lenne. A lap úgy tudja: a 65 év felettiek, illetve a vasutasok és családtagjaik a jövőben is ingyen utazhatnak majd, azonban a korlátlan számú ingyenvonatozás és -buszozás korszaka december végével számukra is lezárulhat.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!