Hírek

2006.11.08. 11:26

Gergényi benyújtotta nyugdíjazási kérelmét

Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya benyújtotta nyugdíjazási kérelmét Bene László országos rendőrfőkapitánynak - közölte Jármy Tibor a BRFK szóvivője. A „Vasprefektus” pár napja azt nyilatkozta a reggel.hu-n a távozásáról szóló szóbeszédekről: pletykákkal nem foglalkozik.

BAMA

A főkapitányt az elmúlt időszakban szakmai és politikai támadás érte a rendbontókkal szembeni rendőri intézkedések miatt. Gergényi Péter az MTI megkeresésére a hírt megerősítette, ám közölte azt is: "nincs kommentár". Ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy döntése összefügg-e a korábbi hetek történéseivel. "Benyújtottam nyugdíjazási kérelmemet december 31-ei hatállyal" - nyilatkozta a főkapitány az MTI-nek.

Közölte, kérelmét még alá kell írnia Petrétei József rendészeti miniszternek, és miután kormányzati főtisztviselőként teljesített szolgálatot, a dokumentumot ellen kell jegyeznie Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek is. Gergényi Péter 60 éves, 42 éve szolgál a rendőrségnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!