Hírek

2006.11.15. 17:14

Fodor és Kóka az elnökségért?

Talán Fodor Gábor is olyan könnyen megértené magát Gyurcsány ferenccel mint Kóka János

zm

Lehetséges, hogy hamarosan élesbe fordul az SZDSZ-ben a pártelnöki székért folytatandó harc: elsőként Fodor Gábor ügyvivő jelezte: elképzelhető, hogy elvállalná a liberális párt vezetését. A politikus az InfoRádióban nyilatkozva közölte: ugyan még nem döntött arról, hogy valóban elindul-e a párt megüresedő elnöki székéért, de azt mondta, aha ő lenne az SZDSZ első embere, könnyen „megtalálná a hangot” Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

Fodor korábban nem rejtette véka alá ellenvéleményét: néhány napja azt mondta, a kormány elvesztette a hitelét azzal, hogy mást mondott a választások előtt, mint azután. Hozzátette ugyanakkor: az elvesztett hitelesség visszaszerezhető, ám a szerinte a kabinetben jelentős és átfogó átalakításra van szükség.

A liberálisok jövő tavasszal választanak a leköszönő Kuncze Gábor helyett új elnököt: Kóka János gazdasági miniszter elmondása szerint januárban dönt arról, indul-e a posztért.

A szocialisták februárban választanak új pártvezetőt: a papírforma szerint Gyurcsány Ferenc a szék várományosa, ám Juhász Ferenc MSZP-alelnök szerint nem lehetetlen, hogy lesz kihívója. Juhász azt azonban maga is elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki is elnyerhetné a pártvezetést a kormányfő elől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!