Hírek

2006.11.03. 17:02

Fidesz: a kormány és a rendőrség felelőssége az esetleges atrocitás

A Fidesz nem enged provokátorokat sorai közé szombati fáklyás felvonulásán, ezért ha bármilyen atrocitás történik, az a rendőrség és a kormány felelősségét veti fel - jelentette ki Szijjártó Péter szóvivő pénteken.

BAMA

Szíjjártó arra szólítva fel a rendőrséget, hogy tartsa magát távol a menettől. "Mi provokátorokat nem fogunk magunk közé engedni, eddig sem ültünk fel a provokációnak, és most sem fogunk felülni a provokációnak, ezért ha bármilyen békétlenség, atrocitás, erőszakos cselekedet éri a békésen megemlékezőket és ünneplőket, akkor az kizárólag a rendőrség és a kormány felelősségét fogja felvetni" - mondta a szóvivő.

A rendőrségnek nem lesz dolga a Fidesz szolidaritási menetén - jelentette ki Szijjártó Péter, aki ezért határozottan arra szólította fel a rendőröket, hogy "viperáikkal, símaszkjaikkal, könnygázgránátjaikkal és gumilövedékeikkel együtt tartsák magukat távol" a felvonulástól, ne merjenek október 23-ához hasonlóan ismét "brutálisan rátámadni" az alkotmányos jogukkal élő békés ünneplőkre.

Kérdésre válaszolva hozzátette: több száz fős, részben önkéntes, tapasztalt szervezői gárda biztosítja majd a Terror Háza Múzeumtól 16 órakor induló, az Andrássy úton, az Erzsébet téren és Károly körúton át végül az Astoriánál véget érő rendezvény békéjét. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint a minimális rendőri biztosításra sem tartanak igényt, a szóvivő megismételte, hogy a rendőröknek nem lesz dolguk a felvonuláson, ezért arra kérik őket, hogy tartsák magukat távol a rendezvénytől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!