Hírek

2006.11.27. 13:03

Erősíteni kell a rendőrség jogállami értékrendjét

Erősíteni kell a rendőrség jogállami értékrendjét - erre jutott Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára és Bene László országos, Gergényi Péter budapesti, valamint Ignácz István Pest megyei rendőrfőkapitány, miután hétfőn megbeszélést folytattak a minisztériumban.

BAMA

Az államtitkár és a rendőri vezetők áttekintették a szeptember 18-ai eseményekről - így az MTV-székház ostromáról - készített rendőri jelentésben összegzett tapasztalatokat - közölte a tárca sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, az államtitkár és a rendőri vezetők megállapították, hogy "a rendészet alkotmányos működésének feltételei rendezettek, a gyülekezési jog gyakorlásának alkotmányos garanciái és a közrend védelme érdekében azonban szükség van arra, hogy a rendvédelmi szervek még alaposabb elemzéseken nyugvó döntéseket hozzanak".

Egyetértettek abban, hogy a közelmúlt eseményeinek tapasztalatait a rendőri munka tervezésében érvényesíteni kell, bűnügyi és közrendvédelmi területen egyaránt. Megállapították, hogy fejleszteni kell a rendőrség szervezeti kultúráját, erősíteni a rendőrség jogállami értékrendjét és el kell fogadni a rendőri hivatás etikai kódexét. A feladatokat november 30-án, az országos rendőrfőkapitányi értekezleten határozzák meg részletesen - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!