Hírek

2006.11.16. 19:17

Embereket szállított a szlovák kamion cukor helyett

A határőrség akciócsoportja szombathelyi és győri rendőrökkel közösen csapott le egy szlovák kamionra, amelyben 26 ukrán állampolgár utazott, s próbált meg Magyarországon keresztül eljutni Olaszországba. A hatóság az akciót a Kisunyom melletti erdős területen hajtotta végre.

BAMA

Egyébként a győri határőrnyomozók figyeltek fel elsőként a Vámosszabadinál beguruló, papíron cukrot szállító szlovák kamionra, ők értesítették szombathelyi kollégáikat, akik a jelek szerint eredményesen akadályozták meg a tiltott határátlépést. Az elsődleges vizsgálat megállapította, hogy az ukrán személyek – három férfi és 23 nő – legálisan, magánútlevél és érvényes vízum birtokában érkeztek hozzánk néhány napja. A 20 és 55 év közötti külföldieket Budapestről szállították át Kisunyom térségébe, ahol egy szlovák szervező SMS-ekkel irányította Kisunyom térségébe a kamion sofőrjét, hogy személyenként 1500-2000 euró viteldíjért cserébe hazánkon és Ausztrián át Olaszországba szállítsa a „kis csapatot”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!