Hírek

2006.11.03. 17:05

Egymilliárdért vesztette el a helyi választást az MSZP

Összesen 2,4 milliárd forintot költöttek politikai hirdetésekre az önkormányzati választások előtti időszakban a jelöltek és jelölő szervezetek. Mint az a TNS Media Intelligence ügynökség listaáras adatok alapján készült felméréséből kiderül, a szocialisták egyedül többet szántak kampányukra, mint a többi párt együttvéve.

F. K.

Az MSZP több mint egymilliárd forintot szánt a választásokra. Jobb befektetésnek bizonyult a Fidesz 300 milliós kampánykerete, igaz, ehhez hozzá kell adni azt a százmillió forintot, amelyet a KDNP-vel és az MDF-fel közösen indított jelöltjei reklámozására költött el az ellenzéki párt. Mélyen a zsebébe nyúlt az SZDSZ is, 163 milliót költöttek alig egy hónap alatt, a koalíciós partner szocialistákkal közös jelöltjeikkel együtt számolva a kiadások meghaladták a 300 milliót. Az MDF 165 millióból, míg a független képviselők összesen 240 millió forintból gazdálkodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!