Hírek

2006.11.25. 14:21

Bugár: egész Közép-Európa erkölcsi válságban van

Nemzetpolitikai kérdésekben a pártok közötti összefogást,valamint a politika erkölcsi megújulását szorgalmazta Bugár Béla, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, aki a határon túli magyarok nevében mondott üdvözletet a Fidesz XXI., rendkívüli kongresszusán szombaton Győrött.

BAMA

A politikus szerint nem csak Magyarország, de az egész Kárpát-medence, Közép-Európa is erkölcsi válságban van, ám nem a néppel, az emberekkel van a baj, hanem a politikával és a politikusokkal. Az emberek igazságérzetének megnyilvánulásai szempontjából a jelenlegi helyzet és 1956 között párhuzam van - tette hozzá az MKP elnöke, aki szerint új erkölcsi alapra kell helyezni a politikát és a pártokat. Olyan államférfiakra van szükség, akik nem csak a következő választást, hanem a jövő nemzedék sorsát is látják. Bugár Béla azt kívánta a Fidesznek, hogy álljon élére az erkölcsi megújulásnak.

A határon túli magyar politikus összefogást szorgalmazott a magyar pártok között a nemzetpolitikai kérdésekben. Szerinte egyfajta kiegyezési folyamatra lenne szükség, ugyanakkor tudja azt is, hogy ehhez partner kell. "Azt kívánom a Fidesznek, hogy találjon ilyen partnert" - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!