Hírek

2006.11.11. 15:46

Bírálják a kormányzati negyed tervét

A Fidesz ellentmondásosnak tartja, hogy az ország nehéz gazdasági helyzete közepette a kormány egyik legfontosabb feladatának a kormányzati negyed felépítésének kérdését tartja.

BAMA

Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szombaton elmondta: arra az ellentmondásra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy miközben a következő időszakban komolyan csökken majd az életszínvonal, és egyre nagyobb terhek kerülnek a családokra és a vállalkozásokra, Gyurcsány Ferenc kormánya egyik legfontosabb kérdése az, hogy hol épül fel a kormányzati negyed.

A politikus hangsúlyozta: az új kormányzati negyed víziója mellett a meglévő épületek értékesítése és bérbeadása is szóba került, holott az Állami Számvevőszék a zárszámadást értékelő jelentésében már felhívta a figyelmet arra, hogy Kincstári Vagyoni Igazgatóság a Budapest Airporton felül 2006-ban közel egymilliárd forint értékben adott el ingatlanokat, de az értékesítésekről nem tudott felvilágosítást adni.

A Kormányszóvivői Iroda MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormányzati negyed kialakítása olcsóbbá teszi az állam működését, javul a kormányzati munka színvonala; a most használt belvárosi paloták árából pedig az államadósságot lehet csökkenteni. A Fidesz tehát nem szakmai alapon, hanem pártpolitikai érdekből támadja a tervet, amit Orbán Viktor miniszterelnökként még maga is támogatott - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!