Hírek

2006.11.30. 07:04

Benkő Nóra: praktikus műsor lesz a Babavilág

Babavilág címmel új műsort indít a TV2, amit két gyakorló anya, Benkő Nóra és Liptai Claudia vezet majd. Benkő Nóra köztben négy darabban is játszik a Pesti Magyar Színházban.

Dalia László

- Nincs elég baja az ikrekkel, hogy még egy babaműsorban is a gyerekekkel foglalkozik?

- Ez ahhoz túlságosan kedvemre való feladat, hogy vissza tudtam volna utasítani. Nem szeretem a tanácsot adni kifejezést, mi inkább ötleteket adunk, tájékoztatunk majd. A legfontosabb, hogy őszintén beszéljünk. A szülőknek ugyanis nagyon hehéz dolguk van, hiszen annyi mindent hallanak, esetenként ugyanarról, például a bárányhimlő oltásra egymásnak ellentmondó híreket. Vagy például, hogy altassa el a gyereket, van akinél az egyik módszer válik be, van akinél a másik. Csodák nincsenek. Mindnekinek magának kell sok mindent kipróbálnia.

- Hogy osztják meg egymás közt Claudiával a műsort?

-Nem sok a fél óra. Claudia a stúdióban beszélget a vendégekkel. Míg én a riportokat, a rovatokat készítem a külső helyszíneken. Praktikus műsort  lesz a Babavilág, lesz több rovatunk, így tesztelünk babacsőszöket, babakocsikat, mérlegeket, a "Mind megette" természetesen az étkezésről szól majd, míg a  Mesesarokban mindig elmondok egy történetet.

- Ahogy hallom, megpróbálja a lehetetlent is, szeretne kedvet csinálni a babákhoz.

- A legnagyobb missziónk valóban az lenne, hogy ha a gyerekvállaláshoz teremtenénk kedvet, a fiatalok ugyanis egyre nehezebben szánják rá magukat, s a többség csak egy gyereket vállal.

- Az ikrek jó gyerekek, tehát a saját példáján keresztül is állítja, hogy még munka mellett is lehet gyereket nevelni?

- Ábel és Marcell 3 évesek, s miután fiúk, fölöttébb elevenek. Ketten kétfelé rohannak. És jó gyerek nincsen, de én is fokozatosan visszamehettem dolgozni. Három hónap után csak hetente egy reggeli műsort vezethettem, ma már négy darabban is játszom, így mert bölcsisek. Ez nyolc estét jelent, akkor a nagyszülők vannak velük. Viszont még így is többet vagyok velük, mint az az anya, aki nyolc órán át dolgozik.

Dalia László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!