Hírek

2006.11.04. 06:47

Az év felfedezettje: Bartók Eszter

A héten kapott eMeRTondíjat Bartók Eszter. A megasztáros énekesnő az Év felfedezettje kategóriában került első helyre.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="150"] Nem nyert ugyan, mégis a közönség kedvence
[/caption]– Meglepődött, hogy ünnepélyesen „felfedezték”?
– Olyannyira, hogy nem is akartam elhinni. Főleg azért okozott meglepetést, mert rövid ideje vagyok csak a pályán, és a közönségen kívül már a szakmai zsűri is értékeli, amit eddig csináltam. Együtt örültünk a párommal, Caramellel, aki természetesen elkísért a díjkiosztóra.

– Mit gondol, a Megasztár 2. óta ott tart, ahol tartania kell?
– Ennek megítélése nem az én feladatom, de az biztos, hogy nagyon jól mennek a dolgaim, panaszra egyáltalán nincs okom, legalábbis egyelőre.

– Sok megasztáros a magánéleti botrányaival kerül a címlapokra. Ön körül viszont csend van. Ennyire visszafogott lenne?
– Így élek, csendben, szerényen, mindig is így teltek a napjaim, és ezen még az sem változtatott, hogy ismert lettem, koncertezem és lemezem jelent meg. Nagyon jól érzem magam, mert azt csinálhatom, amit szeretek.

– Vajon mire kötelezi az Év felfedezettje díj?
– Ösztönöz, hogy érdemes folytatnom a zenélést. Arra gondoltam, mégiscsak megéri jót, igényeset létrehozni. Rágódó típus vagyok, nem szeretek semmit sem elkapkodni, és továbbra is így viszonyulok mindenhez, ami lemezre vagy színpadra kerül tőlem. Ösztönző, hogy elfogadnak, szeretik a zenémet, szeretném hinni, hogy ez még nagyon sokáig így lesz.

– Párjával, Caramellel duetteket is énekel. Lehet, hogy egyszer az Év duettje címet is bezsebelhetik?
– Nem tudok arról, hogy lenne ilyen kategória, de tény, hogy több duettet készítettünk már Caramellel. Ám az, hogy egyszer valóban lesz-e Év duettje eMeRTon-elismerés, a távoli jövő zenéje.

– Az viszont már a közeljövőé, hogy lemezbemutató koncertre készül.
– December 10-én az A38 hajó fedélzetén mutatom be első albumomat azokkal a zenészekkel, akik a lemezfelvételen is részt vettek. Ahogyan ez ilyenkor szokás, több meglepetésvendéget is hívok. Akinek a személye és fellépése egyáltalán nem lesz meglepetés, az Caramel.

– A zenélésen kívül mire jut még ideje?
– Az éneklés és a zenélés mellett minden hétfőn egyetemista vagyok: a miskolci egyetemen angolnyelv-tanár szakon folytatom tanulmányaimat. Egyébként ez már a második diplomám lesz, korábban a nyíregyházi főiskolán végeztem magyar szakon.

Névjegy

Bartók Eszter 1980. március 25-én született. A Megasztár második versenysorozatában tűnt fel, és bár nem végzett a topon, a közönség megkedvelte. Már a selejtezőkön is saját szerzeményekkel keltett feltűnést, a zenéket és a szövegeket is ő maga írta. Első lemeze Beszállókártya címmel jelent meg, és sikert aratott. Caramellel él együtt, a Megasztár idején ismerték meg egymást. A szerelemből közös dalok születtek, duettjeik a megások koncertjeinek különleges csemegéi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!