Hírek

2006.11.08. 06:15

Állatolimpia és sárkányfelvonulás a BBC Prime tévécsatornán

Köztudott, hogy a hazánkban is egyre nagyobb körben fogható „nagyon angol” televízió, a BBC Prime mindig is erős volt az ismeretterjesztésben. Úgy fest, az elkövetkező hetekben, hónapokban az „állatságok” terén is ínyenc programokkal kínálják meg a nézőt.

Sz. Z. A.

Az Állatolimpia című filmszéria például az állatvilág atlétikai bajnokait vonultatja fel: az egyszerre tudományos és szórakoztató műsorban hat állatfaj legjobb egyedei mérik össze tudásukat, embereknél már megszokott versenyszámokban. Kiderül egy s más a hüllőkről is. Az Élő sárkányok című, egy hónap múlva startoló és rendre szombat délutánonként jelentkező sorozat a dinoszauruszok utódjait kémleli. Kiderítve róluk, hogy különös teremtmények, hiszen halálos az „ölelésük”, akár a sárkányoké, ugyanakkor gyönyörűek is, mint a madarak és gondoskodók, akár az emlősök. Nagyon távol áll azonban az igazságtól az az elképzelés, hogy az évezredek alatt mit sem változtak; valójában a Föld legalkalmazkodóbb lényei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!