Hírek

2006.11.23. 16:21

A monarchia óta először magyar kormányfő járt Szarajevóban

Cs. E.

Háromnapos nyugat-balkáni körútja során tegnap Albániában folytatott tárgyalásokat a magyar kormányfő. Gyurcsány Ferenc emellett részt vesz a Közép-európai Kezdeményezés elnevezésű, tizenhét tagot tömörítő európai integrációs szervezet csúcsértekezletén. A miniszterelnök bosznia-hercegovinai és macedoniai látogatásai előtt hangsúlyozta: Magyarország a következő években méginkább erősíti kívánja kapcsolatait a balkáni államokkal.

Szerdán Szarajevóban a két ország szakminiszterei magyar–boszniai gazdasági együttműködési megállapodást írtak alá. Az egyezményben egyebek között a mezőgazdasági termékek forgalmának bővítése, energetikai eszközök és berendezések gyártása, és ásványi anyagok kitermelése szerepel. Az Osztrák-Magyar Monarchia széthullása óta, vagyis a két ország újabbkori történetében először látogatott magyar miniszterelnök Bosznia-Hercegovina fővárosába.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!