Hírek

2006.10.05. 17:01

Orbán vekkerrel és mécsessel várja az embereket

Pénteken 16 órára a budapesti Kossuth térre hívta az embereket Orbán Viktor. A Fidesz elnöke hétfőn 72 órát adott a kormánypártoknak arra, hogy tegyenek lépeseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök menesztésére.

BAMA

Orbán Viktor hétfőn, az ellenzék – főként a Fidesz-KDNP – jelentős győzelme, önkormányzati választásokon aratott győzelme után jelentette ki, hogy a voksoláson az emberek ítéletet mondtak a kormányról. Ennek fő üzenete, hogy az országban válság van, és a válság megoldására nem találják alkalmasnak a Magyarországot erkölcsi krízisbe döntő Gyurcsány Ferencet. Orbán ezért ultimátumot adott a kormánypártoknak: 72 órán belül tegyenek lépéseket a kormányfő leváltására, különben az utcára hívja a változást szorgalmazó embereket. Az ellenzék vezére szerint ha Gyurcsány marad a hatalomban, az országban mélyülni fog a válság.

Orbán csütörtökön, az ultimátum lejártát követően bejelentette: pénteken 16 órára várja az embereket a Kossuth téri nagygyűlésre, ahol Gyurcsány Ferenc lemondását fogják követelni. A pártelnök arra kéri a térre látogatókat, hogy október 6-ára való tekintettek mindenki vigyen magával nemzeti színű zászlót és egy mécsest, illetve külön vekkerórát is, amellyel jelezni fogják, hogy milyen fenyegető demonstrációról van szó – tette hozzá némi iróniával Orbán. A szervezők egyébként október 23-ig kértek területfoglalási engedélyt a Kossuth térre.

A Fidesz elnöke kijelentette, ha Gyurcsány Ferenc hatalmon marad, a problémák tovább mélyülnek, nyakunkon a forintválság, amely miatt tőkekivonások lesznek, és nőni fog a munkanélküliség. Az egyre közeledő gazdasági válság elkerüléséhez pedig minden parlamentális és demokratikus megoldást fel kell használni. Orbán szerint az MSZP hatalma érdekében már másodszor akarja feláldozni az országot. Először tette ezt tavasszal, hogy választásokat nyerhessen. Akkor ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság, mert nem csináltak semmit. Most Gyurcsány hatalmon tartásáért akarnak újabb több ezermilliárdot kifizettetni az országgal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!